Möt Paulina, grundaren av eventet FemHealth

Mitt namn är Paulina Gustafsson, och jag är grundaren av FemHealth - Empowerment Summit.
Jag är också en stolt mamma till en underbar 2-årig dotter och bonusmamma till en fantastisk 8-årig tjej. Att skapa event och upplevelser är både mitt yrke och min passion, men det är en personlig resa som verkligen har drivit mitt engagemang för kvinnohälsa.

Mellan 26 och 29 års ålder upplevde jag intensiva smärtor efter samlag, så pass starka att jag knappt kunde röra mig. Jag låg platt på rygg och försökte andas genom smärtan med en isfylld handduk mot det värsta området. Jag sökte hjälp hos en gynekolog, men trots flera besök fick jag bara höra att allting såg bra ut, och att jag upplevde intensiva orgasmer. Men det kändes inte rätt – hur kan något som ska vara så skönt göra så ont? Smärtorna försvann med tiden, men jag vet fortfarande inte vad som orsakade dem.

När min man och jag sedan försökte bli gravida, insåg jag hur lite jag egentligen visste om min egen kropp. Jag visste inte ens att kvinnor har ett litet fönster för sin ägglossning varje månad. Det resulterade i att jag började lyssna på poddar om graviditet och kvinnohälsa, och ett brinnande intresse väcktes inom mig – jag ville förstå och lära mig mer.

Det jag har märkt är att jag inte är ensam om bristen för förståelse över sina egna kroppar. Flera kvinnor som jag har kommit i kontakt med har berättat om hur dem har haft svårt att känna igen, eller ens känna till symtom för t.ex klimakteriet, PCOS eller Endometrios. Andra kvinnor har levt i flera år med förlossningsskador utan att ens veta att det är något som både kan klassas som en skada, eller som går att behandla. Detta har en negativ inverkan på deras livskvalitet.

Idag försöker vi bli gravida igen, men med en extremt oregelbunden till nästintill en helt utebliven mens och ägglossning, så är det svårt att inte känna sig stressad. Att inte förstå sin egen kropp och inte få tydliga svar från vården mer än att jag redan har ett barn sen tidigare - så gravid kan jag bli, eller att mitt problem inte är ett problem eftersom vi inte har försökt länge nog. Det är oerhört frustrerande och jag hör ofta samma frustration från andra kvinnor, och det finns en enorm efterfrågan på kunskap och forskning om kvinnohälsa.

Det bästa sättet jag kan bidra till att förändra detta är genom att göra det som jag gör bäst – skapa en mötesplats, ett event för kvinnohälsa. Genom att samla experter, höja kunskapsnivån, bryta tabun och öppna upp för samtal så hoppas jag att vi tillsammans kan driva fram bättre vård och förståelse för alla kvinnor.

Hoppas vi ses på eventet den 13e oktober. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Bästa hälsningar,
Paulina

Kom och bli en del av något större.
Investera i kunskap, hälsa och gemenskap – för dig själv och för alla kvinnor i ditt liv.